روانشناسي

 
 
چگونه به مشكلات خانوادگي ام پايان دهم
|

دلايل مشكلات خانوادگي چيست؟

همه ي ما از خانواده تصوري با جمعيت حداقل ۳ يا ۴ نفر داريم كه مشكل از پدر و مادر و فرزندان مي باشد. در چنين خانواده هايي نيز اختلافاتي وجود دارند اما بروز اختلاف و مشاجره تنها مختص چنين خانواده هايي نيست.

زوج هايي كه هنوز صاحب فرزند نشده اند نيز يك خانواده حساب مي شوند و با بروز كوچك ترين مشكل ميان آن ها، مي توانيم ادعا كنيم كه نوعي مشكل خانوادگي پيش آمده است.

همان طور كه مشكلات انواع و موضوعات خاص و متفاوتي دارند به طبع راه حل هاي متفاوتي به تناسب موضوع آن ها وجود دارد. ريشه يابي و يافتن علت مشاجرات خانوادگي از حياتي ترين و سخت ترين كارهايي است كه يك زوج درمان گر بايد آن را به خوبي انجام دهد تا به مراجعين خود كمك كند.

دلايل مشكلات خانوادگي
با انواع مشكلات خانوادگي آشنا شويد. آن چه با هم مي خوانيم طبق تحقيقات انجام شده جمع آوري شده است اما براي حل مشكلات خود فقط به چنين مقالاتي اكتفا نكنيد و به زوج درمانگر مراجعه فرماييد:

۱) ازدواج نادرست :
وقتي يك دختر و پسر از جهات مختلفي مثل: اجتماعي، فرهنگي، مذهبي، تحصيلي، اقتصادي و … تفاوت هايي دارند پس در زندگي پيش رو چالش هاي زيادي خواهند داشت.

وقتي فرزند اين زوج به دنيا بيايد تمام اين مشكلات دو چندان شده و دغدغه ديگري به نام اختلاف بر سر سبك فرزندپروري و تربيت به ميان مي آيد. كودكي كه در ميان چنين كشمكش هايي چشم باز كند، مسلما سلامت روان نخواهند داشت.

۲) مشكلات معيشتي و اقتصادي :
اقتصاد در زندگي جامعه امروز نقش به سزايي را ايفا مي كند چرا كه با گراني هاي موجود در بازار مشكلات زيادي متوجه قدرت خريد مردم شده است. طبق آمارهاي بدست آمده، اختلاف مالي يكي از موثرترين دلايل طلاق فيزيكي و عاطفي بين زن و شوهر است.

البته گاهي مشكلاتي مثل بيكاري نيز موجب اختلاف ميان زوجين مي شود و هر دوي آن ها را تا مرز افسردگي مي برد. در نتيجه با توجه به فشاري كه زوجين متحمل مي شوند از نظر رواني آسيب پذير خواهند شد و با كوچك ترين جرقه اي مشاجره مي كنند.

۳) تعارضات حل نشده | دلايل مشكلات خانوادگي
به عنوان مثال فرض مي كنيم كه غذاي بسيار مطبوع و خوشمزه اي درست كرده ايم اما آن را براي مدتي بيرون از يخچال و در ظرف بسته اي قرار داده ايم. پس از گذشت چند روز وقتي به سراغ آن مي آيييد متوجه بوي بسيار بد و زننده اي مي شويد و علاوه بر آن روي كپك هاي زيادي را مشاهده مي كنيد.

اين مثال با تعارضات حل نشده چندان هم بي ربط نيست. وقتي شما يك مشكل حل نشده را براي مدت زيادي در اعماق مغز خود رها كرده ايد بي شك بعد ها در مواجهه با آن، اذيت خواهيد شد.

۴) تعارضات و اختلاف با خانواده همسر :
اختلاف و مشكلات خانوادگي با خانواده همسر يكي از عوامل تهديد كننده زندگي زوجين است. اين مشكلات مي تواند به علت دخالت هاي نا به جاي آنان، رفت و آمد زياد و يا حتي رفتار غير محترمانه آنان باشد.

راه حل مشكلات خانوادگي
راه حل مشكلات خانوادگي
۵) فاصله زياد فرهنگي :
شايد با شنيدن فاصله زياد بگوييد زن و شوهر كه در يك مكان زندگي مي كنند پس منظور از فاصله زياد چيست؟

فاصله هميشه درباره بعد مسافت به كار نمي رود، زوجين هر كدام منطق و ايده ي زندگي خاص خود را دارند اما اگر فاصله بين منطق آنان بيشتر از حد لازم باشد مي گوييم آنان نسبت به يكديگر فاصله فرهنگي دارند.

اگر اين فاصله با گفت و گو و مذاكره حل نشود ناخودآگاه بين آنان طلاق عاطفي اتفاق مي افتد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چگونه به مشكلات خانوادگي ام پايان دهم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/9/22 
زمان : ۰۷
[ ]